Rajdy|Formuła 1|GSMP|Wyścigi|OffRoad|Rallycross|Inne| 
TopRally.pl
2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015
Trzech Panów Q:
Najobszerniejsza w internecie baza osiągnięć:

- Janusza Kuliga,
- Leszka Kuzaja i
- Tomasza Kuchara
Współpraca
Jeżeli chcesz współtworzyć nasz serwis rajdowy lub posiadasz materiały, które chciałbyś aby się tutaj znalazły - napisz do nas:
redakcja[malpa]toprally.pl.
Aktualności
2011-05-17 23:24
Ile wisienek na hiszpańskim TORcie – wypowiedzi przed GP Hiszpanii
Zawodnicy kojarzą obiekt w Barcelonie przede wszystkim z trudnościami w wyprzedzaniu. W tym roku mają na to lekarstwo – DRS, który według Hamiltona zapewni dwie korzyści. Co oprócz niepowtarzalnej atmosfery do koszyka korzyści dorzucają zawodnicy Red Bulla…


Sebastian Vettel (P1):
Znamy tor w Barcelonie po zimowych testach dobrze – powinien być odpowiedni dla naszego samochodu oraz planu, by uzyskać jak najlepszy wynik dla zespołu. W historycznym aspekcie Barcelona jest trudnym dla wyprzedzania torem, jednak z DRS będzie znaczna różnica. Podczas hiszpańskich imprez atmosfera jest zawsze fantastyczna.

Lewis Hamilton (P2):
Barcelona jest tradycyjnie rozpoczęciem europejskiego sezonu Formuły 1. Jesteśmy optymistyczni w kwestii ponownego zawalczenia o duże punkty w ten weekend. Myślę, że nie osiągnęliśmy naszego pełnego potencjału w Turcji w zeszłym tygodniu i mam nadzieję na krok do przodu MP4-26, jako że piątkowe testy były sukcesem.
Zobaczymy, jak DRS wpłynie na wyścig, to będzie interesujące. W Barcelonie ciężko jest wyprzedzać. Wynieśliśmy jednak korzyść z dwóch świetnych wyścigów w Chinach i Turcji, gdyż DRS reaguje właściwie w miejscach, gdzie trzeba znacznie dohamować. Mamy zatem dwie wisienki na torcie: wykorzystanie strumienia powietrza wyprzedzanego bolidu i strefy hamowania.


Mark Webber (P3):
Tor jest świetny, zarówno nawierzchnia, jak i rozplanowanie są bardzo dobre dla prowadzenia samochodu F1 na granicy. Ostatni sektor zwykł być bardzo, bardzo szybki. Chcę oczywiście poprawić swój wynik z Turcji, co oznacza, że spróbuję finiszować na najwyższym stopniu [podium]. Byłoby miło dodać to do wyjątkowych wspomnień, które mam. To jeden z najlepszych wyścigów w sezonie w kwestii atmosfery – spójrzmy na wsparcie dla Fernando.
Dodaj do:

(Karolajna)

2011-05-22 19:49:00Wypowiedzi po GP Hiszpanii2011-05-22 16:58:00O 0.7 za dużo2011-05-22 15:45:00Telegram: Vettel wygrywa GP Hiszpanii2011-05-21 16:17:00Wypowiedzi po kwalifikacjach GP Hiszpanii2011-05-21 15:34:00Kangur skoczył dalej2011-05-21 12:15:00Heidfeld spalił swój bolid2011-05-21 12:09:00Ferrari ze starym skrzydłem2011-05-20 19:26:00Kto stanie na starcie obok Byków? - wypowiedzi po treningach GP Hiszpanii2011-05-20 15:46:00Mark Webber znów najszybszy2011-05-20 11:31:00Webber najszyszby w I treningu2011-05-19 18:04:00Najdłuższa strefa użycia DRS2011-05-18 15:36:00Nie będzie zmian w silnikach na GP Hiszpanii2011-05-17 23:24:00Ile wisienek na hiszpańskim TORcie – wypowiedzi przed GP Hiszpanii2011-05-17 15:09:00Boullier o GP Hiszpanii2011-05-17 15:04:00Heidfeld: Symulator nie daje przewagi w Barcelonie2011-05-17 14:59:00Pietrow: F1 ciągle się zmienia2011-05-16 19:19:00Odmienione GP Hiszpanii?2011-05-14 15:04:00Pościg technologiczny za Red Bullem
Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza 202109-09.05.2021
Kalendarze:
    Medaliony Motoryzacji - Janusz Kulig
    Tomik poświęcony śp. Januszowi Kuligowi. Wspomnienia bliskich, znajomych, dziennikarzy i kibiców. Biografia, historia startów, ostatni wywiad oraz zdjęcia i filmy o Januszu Kuligu.

    Więcej informacji 



    Logowanie
    Login:
    Hasło: 
    © 2000-2014 Copyright by TopRally.pl, All Rights Reserved 
    Ta strona używa Cookies

    Informujemy, iż w serwisie TopRally.pl są wykorzystywane pliki cookies. 

    Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies i rezygnacji z możliwości ich stosowania w swojej przeglądarce internetowej.

    Więcej informacji na temat stosowania plików cookies znajduje się w Polityce Prywatności.

    Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować Cookies.

    Akceptuj cookies